Hokej

Ty NFL stadiony to je podívání ...

Nečas, aneb majstrštyk Canes o kterém ani nevěděli, k čemu je vlastně dovede. On tam zůstat chtěl, to je jasné. Někde jsem četl, že měli strach, že "hračička" na krásu nebude v play-off fungovat a ani v budoucnu, viděli v něm brzdu do jejich disciplíny, tak si pořídili Rantanena a vlastně tím i Halla. A nepřímo potom vlastně i Ehlerse. A jak to dopadlo víme všichni.

Jak dopadl Neči víme, celé play-off neviditelný v podstatě. Rantanen je asi spokojený v Dallasu, bez Stanley Cupu a nejlépe na tom jsou v Canes například Hall a Ehlers, který k tomu přišli trošku jak slepý k houslím.

Aneb život jde dál .., a Canes se smějí.

Neviditelný je příliš přísné (kdo byl Neviditelný byl Nelson, 2 góly do prázdné a jedno Áčko, je na 2C za $7.5M straaaaašně málo),
Nečasových 1G+12A je pořád bod na zápas. Když odečteme áčka které dostal více méně proto že se kdysi předtím něž někdo jiný svou snahou vstřelil gól, taky dotknul puku, bylo by to tak 1G+9A. Některé góly ale vyloženě vyčaroval svou kreativitou.

Nečas přínos měl, ale nebylo ho dost. Hlavně proti VGK. On Mitch Marner je typově dost podobný hráč, o něco talentovanější než Nečas, lepší do defenzivy (hraje i PK, Nečas ne), a fyzická hra mu taky moc nevoní. Aby mohli hrát, tak potřebujou prostor na bruslení a ten v ZČ Nečas měl, ale v play-off jak už jde o všechno, přitvrdí se, hra se utáhne, tak je problém.

Marner měl kolem sebe hráče co mu ten prostor udělali, aby mohl naplno rozbalit svůj skill. Teda až do posledních 2 zápasů (já jsem teda sérii CAR - VGK už nesledoval, tam už mi to bylo tak nějak jedno)
A taky Marner když měl možnost, tak neváhal do tý branky ten puk prostě poslat.
Neči měl snad nějakou averzi k střelbě, z nějakého důvodu pořád hledal lepší úhel, lépe postaveného spoluhráče, nebo ten puk prostě odehrál jako horký brambor, aby nebyl v držení moc dlouho a někdo ho náhodou nesestřelil 🫤

Neviditelný je příliš přísné (kdo byl Neviditelný byl Nelson, 2 góly do prázdné a jedno Áčko, je na 2C za $7.5M straaaaašně málo),
Nečasových 1G+12A je pořád bod na zápas. Když odečteme áčka které dostal více méně proto že se kdysi předtím něž někdo jiný svou snahou vstřelil gól, taky dotknul puku, bylo by to tak 1G+9A. Některé góly ale vyloženě vyčaroval svou kreativitou.

Nečas přínos měl, ale nebylo ho dost. Hlavně proti VGK. On Mitch Marner je typově dost podobný hráč, o něco talentovanější než Nečas, lepší do defenzivy (hraje i PK, Nečas ne), a fyzická hra mu taky moc nevoní. Aby mohli hrát, tak potřebujou prostor na bruslení a ten v ZČ Nečas měl, ale v play-off jak už jde o všechno, přitvrdí se, hra se utáhne, tak je problém.

Marner měl kolem sebe hráče co mu ten prostor udělali, aby mohl naplno rozbalit svůj skill. Teda až do posledních 2 zápasů (já jsem teda sérii CAR - VGK už nesledoval, tam už mi to bylo tak nějak jedno)
A taky Marner když měl možnost, tak neváhal do tý branky ten puk prostě poslat.
Neči měl snad nějakou averzi k střelbě, z nějakého důvodu pořád hledal lepší úhel, lépe postaveného spoluhráče, nebo ten puk prostě odehrál jako horký brambor, aby nebyl v držení moc dlouho a někdo ho náhodou nesestřelil 🫤
Neči patří k nejlepším zakladačům útoků a převozníkům puku přes střední pásmo v celé lize. To není z mé hlavy, leč vyčtené ze statistik od pomazaných hlav v NHL. Jistá podobnost s Marnerem mě ovšem nenapadla. Ostatně, i Kautík o něm říká, že je spíše nesobeckým nahravačem a ne sniperem zabijákem.

A poprosil bych o postnutí článku v odkazu do příslušné sekce. Přeci jen nám vloni ten titul spolu s Muellerem ukradl a já doufám, že má v zámoří nakročeno ke kariéře. A pokud by to nevadilo, klidně k němu přidejte i toho Prospala. Zase tak obvyklé to pro nás není, stát se asistentem v NHL. Díky moc.

Neči patří k nejlepším zakladačům útoků a převozníkům puku přes střední pásmo v celé lize. To není z mé hlavy, leč vyčtené ze statistik od pomazaných hlav v NHL. Jistá podobnost s Marnerem mě ovšem nenapadla. Ostatně, i Kautík o něm říká, že je spíše nesobeckým nahravačem a ne sniperem zabijákem.

A poprosil bych o postnutí článku v odkazu do příslušné sekce. Přeci jen nám vloni ten titul spolu s Muellerem ukradl a já doufám, že má v zámoří nakročeno ke kariéře. A pokud by to nevadilo, klidně k němu přidejte i toho Prospala. Zase tak obvyklé to pro nás není, stát se asistentem v NHL. Díky moc.
Vloženo

Ten Myšák se v té AHL nějak zahrabnul. Vůbec o něm nebylo slyšet. Já si říkám, jestli by tihle kluci, když mají doma takovou pozici, že mohou hrát extraligu, by v ní neměli pár sezón zůstat, než se hnát do toho bordelu v AHL, kde mi to přijde, že je to spíš o štěstí a konexich, jestli se dostaneš nahoru, než o talentu a hokejovém umu?

Naposledy upraveno:
Ten Myšák se v té AHL nějak zahrabnul. Vůbec o něm nebylo slyšet. Já si říkám, jestli by tihle kluci, když mají rády doma takovou pozici, že mohou hrát extraligu, v ní neměli pár sezón zůstat, než se hnát do toho bordelu v AHL, kde mi to přijde, že je to spíš o štěstí a konexich, jestli se dostaneš nahoru, než o talentu a hokejovém umu?
Čistě pro zajímavost, doposud nejvíc se v AHL "zahrabal" svého času Matěj Stránský. Skoro 300 zápasů a nikdy nedostal v NHL čuchnout 🤷 A takovýhle "lůzry" pak bereme do Dynama 😁

Podle mě je strop v AHL max 4 sezony. Pokud si hráč, mluvím o Evropanech, za tu dobu nevyslouží jednocestnou smlouvu v NHL, pak už nemá cenu to víc zkoušet.
To už je pak lepší se vrátit do Evropy. Je ti pětadvacet, šestadvacet a ještě můžeš udělat dobrou kariéru v evropským klubu...
Nebo pak jsou hráči jako ten někdejší talent z Varů, kterej stráví celou kariéru v AHL a když už tam o něj nemají zájem, jde hrát za čínskej klub do ruský ligy...

Malá novinka, konečně se povedlo...

Fórum nám už jede z nového, cca. 2,5krát výkonnějšího serveru.

Tak ať slouží 😉
Ceskatelevize Czechtv GIF

Já jen doufám, že pánové Valenta a Kocman budou utužovat družbu mezi Spartou a Kometou, kterou navázali při letošním semifinále, ve stanu co nejdál od dalších účastníků akce...

Vloženo v článcích
Ještě, že to budu mít 10 minut pěšky domů😂😂

Hokejová okurková sezóna je v plném proudu, leč za kulisami je více než živo.
Mě nejvíc baví označení "kritikové uvnitř svazu", jinými slovy nejvíce přisáté svině k současným zdrojům a moci minimálně deset let.. 👍

"S úctou vzpomínám na předešlý výkonný výbor s Jágrem, Šlégrem, Pavlíkem a dalšími."
Tenhle spolek někdy něco udělal? 🤔

Nechápu, proč se "démonizuje" případný Dědkovo členství ve výkonným výboru svazu... Vždyť už teď tam sedí lidé úzce propojeni s extraligovým klubem. Kmoníček, Tůma, Vosmík, Chmiel a další... Ti nikomu nevadí, ale Dědek je pro některý jak rudej hadr....

Nechápu, proč se "démonizuje" případný Dědkovo členství ve výkonným výboru svazu... Vždyť už teď tam sedí lidé úzce propojeni s extraligovým klubem. Kmoníček, Tůma, Vosmík, Chmiel a další... Ti nikomu nevadí, ale Dědek je pro některý jak rudej hadr....
Ti se všichni vzájemně zvolili. U Dědka hrozí, že si ho tam vezme Hadamczik. Takže asi tak..

„Chtěli bychom pracovat s mládeži, vrátit se ke kořenům.“

Znamená to, že vždy jakmile nějací šikovní mladíci dosáhnou jistého věku, nahradí je jiní z mládeže, mladší, aby se nezpronevěřili svému předsevzetí „pracovat s mládeží“ a měli stále mladý a perspektivní tým? Nebo, stejně jako všechny ostatní, znají tu „rozumnou míru“, kolik mládeže je málo, kolik akorát a kolik už moc? A přesně tato míra bude tou pravou prací s mládeží, tím pravým „návratem ke kořenům“?
#politik #hezkáslova #mátozmáklý #znouzecnost

Ale kdoví? Třeba to bude první bafuňář s politickou zkušeností, který „nebude jako oni“, ale bude tím jednorožcem, jehož činy budou skutečně činy a nikoli slova. Těšíme se na takového. 😍✌️

IMG_1618.webp

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno