Hospoda aneb vše mimo hokej

• Zakladatel vlákna Zakladatel vlákna PL8
  • Datum začátku Datum začátku
Co to je za týpka? Není to zhrzelý Sparťan?😁
To nevím, ale pamatuju si, že když jsem ještě měl twitter, tak mi příspěvky tohoto vyskakovaly, a to jsem ho nesledoval.
A musel jsem ho zablokovat, jak se to fakt nedalo číst.

Tak pozor az pujdete z hokeje z prohranyho zapasu a budete kurvovat a picovat .... Brzo to mozna bude za pokutku :D

Malá nehokejová anekdota:

Včera jsem zprovoznil zahradní bazén, ale naše asi 27 let stará (o jednociferné číslo mladší než já sám) písková filtrace Azuro z Mountfieldu se rozhodla, že už to stačilo a začala téct asi na všech místech, kde se nějaká netěsnost mohla objevit.
Jenže, napuštěný bazén + přes 30°C - filtrace = 🤮 voda,
takže jsem musel urychleně něco vymyslet než na týden odjedu do Prahy za prací.

Prakticky za rohem od domu mám Mountfield, jenže jak bych si to morálně ospravedlnil je podporovat, když napůl vlastní, a dotují onen "hokejový klub"?
Navíc ty jejich "výrobky" už dávno nejsou ty někdejší prakticky nerozbitné držáky, co kdysi vydržely sloužit i desítky let
(- sekačka CastelGarden - 15 let, vyřazena pro nízký výkon a morální zastarání, v době recyklace stále funkční, ale nedostačující;
- motorová pila OleoMac 940C, snad 23 let, stále funkční, jen neseřízený karbec, nedávno po asi 10leté pauze naskočila na druhé škubnutí;
- už zmíněná filtrace Azuro, co už má mít dávno odslouženo)
Současná nabídka Mtf jsou buď levný, ale ne moc přesvědčivě vypadající filtrace Swing, nebo pak Azuro, z nichž ale nejlevnější stojí 2x tolik co nedražší Swing.
Takže jsem se poohlédl jinde. Vidím že Marimex má cenově přijatelný typ Pro Star 6, který má parametry jaké bych potřeboval, dají se na ně sehnat náhradní díly kdyby něco, a jsou skladem v Uni hoby PCE. Takže si pro ní ihned jedu, a jak vezu to domů spokojený, že mám vyřešenou situaci aniž by jediná koruna ode mě skončila u sponzora těch ksindlů, pak mi to došlo.

Vždyť Marimex přece sponzoruje SC Kolín. 😵‍💫 Farmu Mechova! Jak jsem si tohle mohl neuvědomit dřív?!

the naked gun facepalm GIF

Takže přátelé, kdo máte nebo se chystáte pořídit si bazén či příslušenství k němu, dejte si pozor abyste si i při současném horku zachovali chladnou hlavu, a nenechali si jím ovlivnit váš úsudek.
Mohlo by to totiž vést k neúmyslné podpoře mechovského hokeje!

Malá nehokejová anekdota:

Včera jsem zprovoznil zahradní bazén, ale naše asi 27 let stará (o jednociferné číslo mladší než já sám) písková filtrace Azuro z Mountfieldu se rozhodla, že už to stačilo a začala téct asi na všech místech, kde se nějaká netěsnost mohla objevit.
Jenže, napuštěný bazén + přes 30°C - filtrace = 🤮 voda,
takže jsem musel urychleně něco vymyslet než na týden odjedu do Prahy za prací.

Prakticky za rohem od domu mám Mountfield, jenže jak bych si to morálně ospravedlnil je podporovat, když napůl vlastní, a dotují onen "hokejový klub"?
Navíc ty jejich "výrobky" už dávno nejsou ty někdejší prakticky nerozbitné držáky, co kdysi vydržely sloužit i desítky let
(- sekačka CastelGarden - 15 let, vyřazena pro nízký výkon a morální zastarání, v době recyklace stále funkční, ale nedostačující;
- motorová pila OleoMac 940C, snad 23 let, stále funkční, jen neseřízený karbec, nedávno po asi 10leté pauze naskočila na druhé škubnutí;
- už zmíněná filtrace Azuro, co už má mít dávno odslouženo)
Současná nabídka Mtf jsou buď levný, ale ne moc přesvědčivě vypadající filtrace Swing, nebo pak Azuro, z nichž ale nejlevnější stojí 2x tolik co nedražší Swing.
Takže jsem se poohlédl jinde. Vidím že Marimex má cenově přijatelný typ Pro Star 6, který má parametry jaké bych potřeboval, dají se na ně sehnat náhradní díly kdyby něco, a jsou skladem v Uni hoby PCE. Takže si pro ní ihned jedu, a jak vezu to domů spokojený, že mám vyřešenou situaci aniž by jediná koruna ode mě skončila u sponzora těch ksindlů, pak mi to došlo.

Vždyť Marimex přece sponzoruje SC Kolín. 😵‍💫 Farmu Mechova! Jak jsem si tohle mohl neuvědomit dřív?!

the naked gun facepalm GIF

Takže přátelé, kdo máte nebo se chystáte pořídit si bazén či příslušenství k němu, dejte si pozor abyste si i při současném horku zachovali chladnou hlavu, a nenechali si jím ovlivnit váš úsudek.
Mohlo by to totiž vést k neúmyslné podpoře mechovského hokeje!
Já koukám na Mountfield přes louku. Mám od nich bazén Azuro i s filtrací a solárním ohřevem a 9 let všechno funguje. A nakupuju tam běžně.
Tak, a teď mě kamenujte...

Já určitě prvním šutrem hodit nemůžu, taky tam občas zajdu, bazénová chemie tam stojí +/- stejně jako jinde a mám to v peší vzdálenosti, plus když dojde mají otevřeno i v sobotu a neděli, což se může hodit.

Proti jejich bazénům nemám moc co říct, ty nadzemní jsou takový standard a ty zapuštěné jsou, aspoň teda při mých současných prioritách investic, mimo moje finanční možnosti, takže ty nemůžu hodnotit s nimi nemám zkušenost.

Ale co se týče jejich zahradní techniky nebo techniky obecně, tak to je loterie, už tam prostě není ta jistota kvality jeho kdysi.

Lopata Patriot - mizerný šunt, špatně už od samotného návrhu. Jak je ta trubková násada naohýbaná a přivařená k čepeli téměř kolmo, je tam při kopání na to místo kolem svaru moc velká páka, a dřív nebo později to rupne. V mém případě tři reklamace, 3x za sebou po pár týdnech až měsících náročnějšího používání to vždycky prasklo kolem toho svaru. Asi jim to samotným došlo že tohle se jim nepovedlo a už se ani neprodává.
Pro srovnání: podobná lopata Fiskars (cenově i parametry) má násadu zaříznutou pod ostrým úhlem, takže je s čepeli připojená delším elipsovitým svarem, je to mnohem míň namáhaný, síla se líp rozloží. Tahle lopata slouží roky a pořád drží. Ta z Mountfieldu vydržela možná pár měsíců.

Pila KP1300 - neuvěřitelný šmejd. Základna - plechový výlisek z měkký oceli, křivý, vachrlatý, nastavování hloubky a úhlu řezu nepřesný, buď se zadrhává nebo naopak nedrží, vedení kotouče je paralelně se základnou jen při donucení, má to slabý motor, nic moc kotouč, kryt kotouče místo aby se o řezaný materiál hladce odklopil se místo toho zadrhává, takže je potřeba sundat jednu ruku z madla a pomoct mu, to není moc bezpečný. Téhle okružní pile je třeba se vyhnout okruhem asi o podobném poloměru, jako má ten od pana Gočára.

Pásová bruska PB1010 - adaptér na odsávání neexistuje, jen pytel co se za nedlouho potrhá. Budiž, to bych ještě snesl. Ale že když se opotřebují uhlíky (normální věc), mi v servisním centru řeknou že uhlíky coby náhradní díl nevedou - že to jako náhradní díl ani neexistuje - tak jsem si myslel že si že mne snad dělají prdel; to je jako normální, vyhodit stroj za 2 tisíce kvůli v podstatě spotřební součástce za padesát korun? 🙄
Nakonec jsem teda sehnal jinde nějaký podobný a upravil je aby tam pasovali... Ale tvl 🤬

Úhlová bruska UB900 - pro změnu dobrá mašina. Až na kryt kotouče tradičně z nějakého bláta co nedrží správně na místě (při častém otáčení polohy se časem vymele závit, zkřiví se objímka atd.), bruska jede a jede, nechala si líbit hodně tvrdé zacházení a heavy duty nasazení.

Rotační sekačka Oleo-mac (nevím přesně typ) - ok. Funguje, asi desátým rokem (jenže elektrická sekačka bez pojezdu je tak jednoduchý zařízení, že na něm není moc co zkazit, stačí to vyrobit adekvátně dimenzovaný z adekvátního materiálu a může to s jistou údržbou sekat do alejujá). Plechový šasi ok, trochu se po těch letech loupe lak. Na asynchronním motoru není moc co se můžou rozbít, pokud není vyloženě poddimenzovaný nebo se uživatel vyloženě nesnaží ho spálit, ložiska vydrží pokud je správně vyvážený nůž, řidítka a spínač taky zůstanou funkční nejsou-li vyloženě z bláta (tady nejsou, ale třeba stavitelný kolečka mají trochu větší vůli než je zdrávo).

Hadici jsem tam naposledy před mnoha lety kupoval nějakou 1/2" diamond line, ta je dobrá, ty levnější ve mě moc nebudily důvěru, moc lámavý.
Rychlospojky hozelock co tam prodávají, nevím jak teď, ale když jsem se naposledy díval tak mi přišly předražený, za lepší cenu se dají sehnat třeba stejně kvalitní nebo i lepší od Gardeny, Karcher, nebo celomosazný Geka.

Naposledy upraveno:
Tak co myslíte? Pomůže výsledek dnešních voleb do parlamentu Petrovi Dědkovi se stavbou arény? Má tam někoho známého, který bude mít známé v komunální politice?

Za mě to dopadlo... možná ne špatně, ale průser to je.

Na stavbu arény to podle mě nebude mít vliv, protože je to soukromý projekt. Kdyby na to šly "veřejné" peníze, tak se to nikdy nepostaví.

Tolik můj názor ve zkratce...

Respekt té dívce, a okolí teda samozřejmě nepomohlo a fotilo, ale dopadlo to dobře..

No... nevím co bych začínal 😁
Těch zážitků a vožíraček bylo hrozně moc. Aspoň je na co vzpomínat.

Jediný co snad vypíchnu je, už nikdy nebudu ve velkým lejt vodku s Redbullem...to jsem zažil takovou věc kterou bych nepřál ani svýmu nejhoršímu nepříteli 😁

No... nevím co bych začínal 😁
Těch zážitků a vožíraček bylo hrozně moc. Aspoň je na co vzpomínat.

Jediný co snad vypíchnu je, už nikdy nebudu ve velkým lejt vodku s Redbullem...to jsem zažil takovou věc kterou bych nepřál ani svýmu nejhoršímu nepříteli 😁
Tak já co vím že nikdy do huby nedám jim beam a becherovku. Dvě těžké opice a tři dny mrtvý, už nikdy více

Já jsem na rumy... Mám docela zajímavou sbírku 😎
Já už jsem taky rumovej... mám kamaráda co mě navedl na tuto cestu.
Sice mám ještě dost co dohánět, ale zatím můj nejoblíbenější je Dos Maderas 5+5/Luxus

Já už jsem taky rumovej... mám kamaráda co mě navedl na tuto cestu.
Sice mám ještě dost co dohánět, ale zatím můj nejoblíbenější je Dos Maderas 5+5/Luxus
Hele je to cesta a já vím že po dobrém rumu mi není nic pokud nemicham a to nedělám nebo spíš výjimečně

Hele je to cesta a já vím že po dobrém rumu mi není nic pokud nemicham a to nedělám nebo spíš výjimečně
Když je kvalitní pití, můžu to i míchat. I vodka, když je kvalitní, mi nic neudělá. Když je to sračka, tak jsem agresivní a druhej den je mi na umření.

Když je kvalitní pití, můžu to i míchat. I vodka, když je kvalitní, mi nic neudělá. Když je to sračka, tak jsem agresivní a druhej den je mi na umření.
Aha, to já mám tak že míchat nechci protože pak mi je fakt blbě a umiram druhý i třetí den 😀

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno