Hokej

U Filipa Chytila už se nedá hovořit o nějaké smůle, to je snad prokletí. Každopádně mu přeju, ať se dá rychle do kupy.

No tak tu mame raritni situaci v Maxa lize vedou statisky ,vyhradne , tez hraci Dynama
Náhled přílohy 9125
A kde se prosím dočtu v nějakém článku, že po letech budování B týmu jsme konečně konkurenceschopní, že to tady děláme dobře a že vlastně ten B tým má velkej smysl, když ambice áčka převyšují možnost obehrávat mladé? Mohl bych ho vidět??

Naposledy upraveno:
Tak mi přišel z klubu dotazník, jak se mi líbilo na zápase, co mě tam nejvíc zaujalo a jak se mi líbila nová píseň a mistrovský ceremoniál. Tak jsem odpověděl, ale nevím, jestli to opravdu chtěli vědět. :) Na otázku, co mne nejvíc zaujalo na zápase, jsem odpověděl "hokej" a jak se mi líbila nová píseň jsem odpověděl, že obdivuji odvahu obou autorů vylézt s tím před tolik lidí.

Naposledy upraveno:
A kde se prosím dočtu v nějakém článku, že po letech budování B týmu jsme konečně konkurenceschoní, že to tady děláme dobře a že vlastně ten B tým má velkej smysl, když ambice áčka převyšují možnost obehrávat mladé? Mohl bych ho vidět??
Obávám se, že na APK už chystají nějakou protiakci, že už to bylo moc i na Kmoníčka, tak to pro jistotu přestal stíhat a utekl do své unimo buňky. Přece jen je z Pardubic, mohlo by se mu to vymstít. :) Když se na to tak podívám, tak máme jeden tým extraligu převyšující (zatím tedy jen podle jmen) a pak máme v Maxa lize jeden normální extraligový tým.

A kde se prosím dočtu v nějakém článku, že po letech budování B týmu jsme konečně konkurenceschoní, že to tady děláme dobře a že vlastně ten B tým má velkej smysl, když ambice áčka převyšují možnost obehrávat mladé? Mohl bych ho vidět??

...a že v něm hrajou mladý. Narychlo jsem zjistil věkový průměr naší oficiální B soupisky. Je těsně přes 24 let. Mimo veteránů: Količ a Bambus (39), Stráňa (36) a Vožuch (33) je „zbytek“ hráčů 19 - 23 let!!

Je tam krátké video z níže zmíněné výstavky těch hokejek. Na začátku je vidět např. i Jarynova.

Stručně česky:
Od 60. do 90. let Finsko dominovalo výrobě dřevěných hokejek. KOHO, Titan a Montreal měly údajně přes polovinu světového trhu.
Centrem výroby byla Forssa. Vyráběly se tam i hokejky pro Cooper, Bauer nebo Nike.
Wayne Gretzky hrál 11 sezon s finskou dřevěnou hokejkou Titan a za tu dobu získal 4 Stanley Cupy. Titanů se údajně prodalo nejméně 15 milionů.
Místní sběratel Jan Alitalo vlastní asi 1 300 dřevěných hokejek, z nichž 450 věnoval výstavě na stadionu ve Forsse. Ve sbírce jsou hokejky Gretzkyho, Orra, Hulla, Bossyho, McDonalda, Krutova, Kurriho, Selänneho a dalších hvězd.
Místní děti přicházely k hokejkám velmi snadno, nacházely je ve výrobním odpadu, na chodbách stadionu a na dalších místech, protože se vyráběly přímo ve Forsse.
Bývalá továrna KOHO dnes chátrá. Éru finských dřevěných hokejek ukončil především přechod ke kompozitům a rostoucí konkurence.

A kde se prosím dočtu v nějakém článku, že po letech budování B týmu jsme konečně konkurenceschopní, že to tady děláme dobře a že vlastně ten B tým má velkej smysl, když ambice áčka převyšují možnost obehrávat mladé? Mohl bych ho vidět??
Pan Rampa se prý chystá. Ale zatím je furt na výstupu z hlubiny Moderovi prdele do základního tábora před třineckým zimákem 🤷

Kompozitky jsou jiný svět a z pochopitelných důvodů totálně převálcovaly předchozí technologie. Ale stejně člověk rád nostalgicky zavzpomíná na hru s dřevenými hokejkami, v mém případě to byly hlavně Tohosky a pak právě KOHO.

co se týče Kmoníčka, mě přijde ,že přes všechny ty funkce , který má , ho furt nechtěli vzít do svý party : 3nec, Sparta , Liberec a vzali Tůmu z Bolky, tak to složil.

co se týče Kmoníčka, mě přijde ,že přes všechny ty funkce , který má , ho furt nechtěli vzít do svý party : 3nec, Sparta , Liberec a vzali Tůmu z Bolky, tak to složil.
On je i ve výkonném výboru a to nesložil. Podle mého taktický ústup. A taky mu akcionáři mohli sdělit, že jako GM nemusí mít tolik funkcí jako japonská kalkulačka.

No tak pan Tůma má evidentně páteř pevnou asi jako "šprot v masle", tudíž je v mnoha ohledech pro APK vhodnější osobou, co si budeme povídat...
Mimochodem doufám, že dnes chlapci zaberou a panu Tůmovi za jeho neustálé útoky na Dynamo dost zkazí večer.

Naposledy upraveno:
Nebude to nějakej fotošop?
Horký tady dvakrát krátce hrál, ale podle dostupných dat neměl dres s číslem 28. Takže o originál dres zakoupenej v nějaký posezonní aukci asinepůjde
A dost pochybuju, že by tady zanechal takovou stopu, že by byl ve fanšopu ke koupi dres s jeho jménem. Nebo že by si ho nějakej fanoušek nechal vyrobit na přání..
Ale co já vím, třeba někdo potvrdí, že si takhle opravdu majitelé těchto dresů vedle sebe sedli...
Mě spíš pobavil ten "rozpadlý" nápis na mantinelu🤣🤣

Pamatuju, že jako jedni z prvních tady se západníma hokejkama hráli reprezentanti. Hašan s červenou titankou, Jirka Šejba také titan. Ota Janecký začínal s českou tohoskou, když se dostal do nároďáku přešel na kohovky. Ta byla myslím mírně zaoblená a dutá... Ostatní hráči artis 501, ty byly v osmdesátkách asi nejrozšířenější v lize...

červená #Titan #JiříCrha :love:

Jiří Crha.webp

1000010932.webp

Asi jsem nečekal jinou reakci a ocelárny už jsou taky v slušných problémech, těmi bych se moc neoháněl.

Náhled přílohy 9140

Asi jsem nečekal jinou reakci a ocelárny už jsou taky v slušných problémech, těmi bych se moc neoháněl.
No jo, no, on Moderovi tu extraligu chce někdo vzít. A to se nedělá. Jak si pak bude zařizovat tituly za párek a pivo? Jinak ocelárny asi v problémech budou, leč tady bych mu to k tíži nedával.
No a to, že podle dostupných údajů nevypadá momentální hospodářská situace a vůbec prováděná činnost RELMOST a.s. nijak úžasně, to je bohužel taky pravda. :(

Dïky za info, pana Crhu v brance nepatuju, takže jsem netušil, že on už v sedmdesátkách chytal s titankou... Evidentně si ji přivezl z nějakýho zájezdu na západ. Nebo možná je to fotka přímo z výjezdu Tesly do zámoří... Zdá se, že titanka už toho má dost za sebou, ale izolačka ji furt drží pohromadě... :-)

A tohle je ta Hašanovka, tu spousta místních kolegů určitě pamatuje... Já ji od Hašana dostal.. Nepřímo, ale přes známého... Někdy v roce 1988 náš rodinný známý instaloval Hašanovi satelitní anténu, takovej ten koláč za oknem... No a místo peněz si jako protislužbu řekl o hokejku... A já ji pak dostal k vánocům. Neskutečný štěstí, ještě teď mám slzy v očích...
1000044394.webp

No jo, no, on Moderovi tu extraligu chce někdo vzít. A to se nedělá. Jak si pak bude zařizovat tituly za párek a pivo? Jinak ocelárny asi v problémech budou, leč tady bych mu to k tíži nedával.
No a to, že podle dostupných údajů nevypadá momentální hospodářská situace a vůbec prováděná činnost RELMOST a.s. nijak úžasně, to je bohužel taky pravda. :(
Já tam cítím v tom rozhovru dost frustrace. Moder bude mít asi teď více rozhovoru s médii. Působí, jako by si tu skromnou cestu sami zvolili, ale spíše je k tomu nutí ty okolnosti. Oni museli a musí vždy masivně dotovat klub. Ví vůbec, že náš klub měl vyrovnaný rozpočet za 24/25 (myslím, že byli v zisku 10 mil. Kč), když prohlašoval, že hokej není zisková záležitost a Dědkovi se to přeci podařilo? Jinak věrný a velmi hlučný fanoušek Třince je bude hájit do roztrhání těla. Pokud by Chrenek začal dotovat Třinec z firmy Agel, tak by z toho asi VZP nebyla nadšená a asi by to nebylo ani možné.
1790341538648.webp

Já tam cítím v tom rozhovru dost frustrace. Moder bude mít asi teď více rozhovoru s médii. Působí, jako by si tu skromnou cestu sami zvolili, ale spíše je k tomu nutí ty okolnosti. Oni museli a musí vždy masivně dotovat klub. Ví vůbec, že náš klub měl vyrovnaný rozpočet za 24/25 (myslím, že byli v zisku 10 mil. Kč), když prohlašoval, že hokej není zisková záležitost a Dědkovi se to přeci podařilo? Jinak věrný a velmi hlučný fanoušek Třince je bude hájit do roztrhání těla. Pokud by Chrenek začal dotovat Třinec z firmy Agel, tak by z toho asi VZP nebyla nadšená a asi by to nebylo ani možné.
Náhled přílohy 9141
Tenhle člověk je blázen🙊🙊🙊

A BPA předtím, než začala dělat extraligu, vyvíjela jakou činnost?

Když teď koukám na tu fotku Hašana, tak jsem si vzpomněl, že mě za mlada strašně dlouho vrtalo hlavou, co to znamená to ERAPA na dresech 😁

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno